Israelsk politi arresterer en ultraortodoks jøde under protest mot regjeringens tiltak for å stoppe spredningen av koronaviruset i det ortodokse nabolaget Mea Shearim i Jerusalem. FOTO: AP Photo/Mahmoud Illean/ Scanpix/ NTB
annonse

Ultraortodokse jøder i Jerusalem blåste i israelske regler for coronavirus-håndteringen, og havnet i slagsmål med kampkledt politi.

Synagoger stenger og folk må holde avstand. Men noen av de ortodokse jødene i Israel nekter å følge spillereglene.

Israelsk politi i kampuniformer har patruljert i flere dager og kommet i håndgemeng med ultraortodokse jøder, som ikke har til hensikt å følge regjeringens regler for å stoppe spredningen av coronavirus.

annonse

Politimennene har blitt støttet av helikoptre og droner i jakten på de ultraortodokse i deres nabolag, hvor sykdommen sprer seg raskere enn i andre deler av Israel.

– Bli hjemme, lyder det fra helikoptrene, som flyr lavt over hustakene, melder Danmarks Radio.

Les også: Corona-pandemien anskueliggjør Vestens svakheter

annonse

Flere hundre i begravelse

Denne uken har det vært flere sammenstøt mellom politi og ultraortodokse jøder, som ikke vil følge regler om avstand mellom folk.

For noen dager siden var det bråk i byen Bnei Brak, nær Tel Aviv. Byen er i stor grad bebodd av ultraortodokse jøder.

Flere hundre mennesker deltok i begravelsen til en fremtredende rabbiner, Tzi Shenkar, ifølge Danmarks Radio.

Deltakerne i begravelsen ignorerte regjeringens ordre om at ikke mer enn 20 personer må delta i slike samlinger, og at det må være minst to meter mellomrom mellom personer i grupper.

annonse

Det ble ropt slagord og «nazi» mot polititjenestemennene, som var satt til å rydde opp.

Flere rabbinere aviser frykten for coronavirus, og en del av Israels ultraortodokse anerkjenner ikke regjeringens autoritet. Kun den guddommelige.

Helseminister Yaakov Litzman, som selv er en ultraortodoks jøde, sier han har bedt statsminister Benjamin Netanyahu om å sperre av byen, og kalt situasjonen for hårreisende, melder Danmarks Radio.

4 800 personer i Israel er smittet med Covid-19, og halvparten av disse er ultraortodokse jøder.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse