Leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kjersti Hoff, er kritisk til landbruksminister Olaug Bollestads løsning for å skaffe mer sesongarbeidskraft i landbruket. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Småbrukarlaget er kritisk til at regjeringen letter på Nav-regler framfor å sikre bedre importvern og øke lønnsomheten i matproduksjonen.

Tirsdag kunngjorde landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) at mottakere av dagpenger nå kan få lønn om de bidrar til å fylle behovet for sesongarbeidskraft.

Ifølge ABC Nyheter er den allmenngjorte minstelønna i landbruket 123,15 kroner. Leder Kjersti Hoff i Norsk Bonde- og Småbrukarlag er enig i at det trengs noen strakstiltak med tanke på arbeidskraften, men at løsningen er å få opp lønnsomheten i matproduksjonen.

annonse

– Det krever et importvern og garantier fra Stortinget om at de ønsker det, sier Hoff til avisa.

– Vi er kritiske til Bollestads løsning. Det eneste alternativet vi har, er bedre lønnsomhet og dermed bedre evne til å betale høyere lønn, sier hun videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon