Barneombud Inga Bejer Engh er bekymret over at barn må vente unødig lenge på saker som venter på å bli behandlet i rettsvesenet under koronakrisen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Barneombud Inga Bejer Engh skriver til Justisdepartementet om at saker som omhandler barn ikke må bli hengende i rettsvesenet på grunn av koronakrisen.

I et brev til Justisdepartementet før helgen skriver barneombudet at saker om omhandler barn må bli prioritert i rettsvesenet, skriver Dagsavisen.

– Vi vet at barn og unge har en vanskelig tid når de venter på en rettsprosess. Tid oppleves dessuten annerledes for barn enn for voksne. Dersom barn nå i disse tider må vente i mange måneder på saker som allerede har tatt lang tid å få opp for domstolene, er dette en stor belastning som vil prege livene deres i lang tid framover, sier hun til avisen.

annonse

Statssekretær i Justisdepartementet, Lars Jacob Hiim, sier at departementet er helt enig med Barneombudet. I Domstolsadministrasjonen er de klar over problemet. En egen gruppe er satt for å lage retningslinjer for gjennomføring av saker mens koronautbruddet pågår.

– Vi håper gjennom disse tiltakene at saksavviklingen skal ta seg opp, og at det skal bli en mer enhetlig håndtering av situasjonen fra domstolene, sier avdelingsdirektør Solveig Moen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon