Skjermbilde: Dagbladet.no
annonse
annonse

Redaktør Alexandra Beverfjord sier at Dagbladets jobb er å drive journalistikk, selv om den oppleves ubehagelig.

Avisen har blitt kritisert på sosiale medier for bildemanipulasjon. De hadde en reportasje fra Grünerløkka i Oslo lørdag formiddag. Det var mange folk ute i solen, og Dagbladet vinklet det opp mot virussmitte. For å illustrere hvor mange mennesker det var i Markveien, zoomet de inn gatens lengde, slik at de fire kvartalene virket mer som ett kvartal. Effekten ble at alle fotgjengerne ble presset sammen i bildet og en får inntrykk at de går tett på hverandre.

– Hovedbildet i artikkelen er hentet ut fra en sekvens i videoen der det er zoomet inn, skriver redaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet, og legger til:

annonse

– Vanlig praksis er at man har varierte bildeutsnitt i en TV-reportasje.

Les også: Massiv kritikk mot Dagbladet etter coronarapport fra Oslo – beskyldes for bildemanipulering

Hun skriver videre at Dagbladets jobb er å rapportere det som skjer. I hvilken grad folk lever opp til myndighetenes corona-regler er utvilsomt et viktig tema. Det handler om smittespredning.

annonse

Beverfjord forteller at bilde er ikke manipulert, rent fysisk.

– Det er riktig at å zoome med et kamera gir mindre dybdeskarphet, og at dette kan trekke mennesker sammen for øyet som ser. Men det kan ikke øke, eller redusere, antall mennesker på bildet, eller i videoen.

Les også: Yrende byliv på Grünerløkka i Oslo lørdag: – Folk gir faen

Hun avfeier kritikken, og mener at det konstrueres et bilde av at Dagbladet med overlegg forfalsker virkeligheten.

– Denne type påstander sitter løst i krevende situasjoner som en pandemi, men blir ikke mer sanne av den grunn, skriver redaktøren, og tilføyer:

– Vi har alle et ansvar for å bruke riktige proporsjoner når vi tar debatten om mediene og covid-19. Det gjelder også antakelser om andres motiver.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon