Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

I en ny undersøkelse fra Norstat, sier 26 prosent av 1052 deltakere at de mener at Senterpartiet er blitt for populistisk.

På spørsmålet «Mener du Senterpartiet har blitt for populistisk?» svarer altså 26 prosent «ja», 34 prosent «nei» og 40 prosent «vet ikke».

Les også: Senterpartiet vil droppe koronaloven

annonse

I meningsmålingen, utført på oppdrag fra ABC Nyheter, er det flest Frp-velgere som støtter påstanden, med 43 prosent som sier ja, og 24 prosent som sier nei.

Blant Senterpartiets velgere er det midlertidig kun 8 prosent som mener partiet er blitt populistisk, mens hele 74 prosent er uenig.

Les også: Ropstad åpner døra for Senterpartiet

annonse

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum sier til ABC Nyheter at partiets politiske retning har ligget fast lenge.

– Sånn som ordet populisme brukes nå, er det å snu kappa med vinden. Ser du på Sp, er politikken ikke noe vi fant på i går. Vi har holdt fast ved vårt nei til EU, at vi er imot tvangssammenslåing av kommuner og fylker og andre viktige saker for oss i lang tid

– Regjeringen har vekselvis kalt Senterpartiet bakstreversk, gammeldags – eller nå populistisk. De kommer sikkert til å finne på noe annet og snart.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon