- Resett - https://resett.no -

Østerrike nekter å ta imot asylsøkere – avviser EUs migrantfordeling

Østerrikes Europaminister mener at EUs forsøk på å distribuere migranter i alle medlemsland «har mislykkes», og krever at statene selv skal få velge om de vil ta imot eller ikke.

Omtrent 150 NGO’er har forsøkt å presse Østerrike til å akseptere flere migranter fra Midtøsten, som for tiden er strandet i Hellas, grunnet den forverrede coronapandemien. Talspersoner fra regjeringen i Wien har imidlertid slått fast at landet vil stå fast ved sin politikk, og at de ikke vil akseptere flere asylsøkere. Det rapporterer [1] Kronen Zeitung. 

– Det forblir et nei, sa Claudia Türtscher, talskvinne for utenriksminister Alexander Schallenberg, til avisen. 

annonse

Les også: Orbán: – Vi har gitt topp prioritet til å beskytte grensene og stoppe massene av innvandrere [2]

– Millioner vil være på vei

Türtscher refererte videre til kansler Sebastian Kurz’ bemerkninger fra forrige måned, da han advarte mot å ta migranter fra Hellas og forsøke å distribuere dem i europeiske land.

annonse

– Dersom EU tillater disse menneskene å ta seg inn, vil millioner være på vei, sa Kurz, og konstaterte at den beste strategien vil være å støtte Hellas, og å «sende et klart budskap» fra EU. 

– Om vi tar inn folkene Erdogan sender til grensen, vil det ikke forbli 13 000. Millioner vil sette av gårde, forklarte kansleren. 

Østerrike har sendt politistyrker for å hjelpe Hellas med å beskytte landets grenser. 

Det østerrikske folk støtter opp om Sebastian Kurz’ standpunkt, noe som fremkommer av en meningsmåling, der 61 prosent av de spurte sa at de stiller seg avvisende til å ta imot migranter som del av en omfordeling i EU. 

– Har mislykkes

Europaminister Karoline Edtstadler sa torsdag forrige uke igjen at Østerrikes regjering ikke vil ta imot asylsøkere og migranter omfordelt fra EU.

– Det er klart at den påbudte omfordelingen av asylsøkere i EU har mislykkes, sa hun. 

Edtstadler sier hun støtter en system der medlemsland selv kan velge om de vil ta imot asylsøkere, om de vil sende personell for å hjelpe med grensebeskyttelse, eller sende finansiell hjelp. 

annonse

Østerrikes holdning har fått Ungarns statsminister Viktor Orbán til å beskrive Sebastian Kurz som en «naturlig alliert».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474