Dette bildet ble tatt 31. mars. En drøy måned senere kan folk i nord fortsatt ikke sette bort snøfreseren. Her jobber Bernhard Simonsen med snøfreseren i Tromsdalen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
annonse
annonse

NRK-sak om snøfall i Tromsø gikk viralt. Flere lurer på hvor det er blitt av personene som har snakket om global oppvarming i mediene.

I januar uttalte klimaforsker Erik Kolstad ved Norce og Bjerknessenteret for klimaforskning ved UiB at global oppvarming var en av årsakene til det milde januarværet i Norge.

Ifølge NRK var klimaforskeren sikker på at den globale oppvarmingen førte til milde vintre, og at dette blir den nye normalen fremover.

annonse

– Det er ganske sannsynlig, jeg vil si nesten sikkert, at vi går i retning av mildere vintre. Vi har hatt milde vintre her de siste ti årene, men enda mildere skal det bli, sa han i et intervju i januar.

Måket fem ganger

Mandag kunne NRK melde om det største snøfallet i Tromsø på 20 år i en sak ble heftig diskutert på sosiale medier.

annonse

– Vi har måket nok snø. Det var ekstremt mye på søndag. Jeg tror jeg var ute og måket fem ganger, sa statsmeteorolog Eirik Samuelsen til NRK.

Statskanalen meldte om 47 centimeter nysnø fra søndag til mandag.

På sosiale medier er det mange som reagerer på fraværet til norske forskere som har snakket om global oppvarming.

– Og hvem var det som snakka om global oppvarming? Livets harde skole 1, forskere 0, skriver en person i kommentarfeltet til NRK.

– How dare you?

annonse

Andre harselerte med Miljøpartiet De Grønne som har advart mot global oppvarming i flere år.

– Si fra til MDG så fjerner de den med et pennestrøk, skrives det.

Også Greta Thunberg får gjennmgå.

– How dare you!?, skrev en person som er en referans til Thunbergs klimatale tidligere i år.

I Tromsø har det så langt i år kommet 653 centimeter med snø. Ikke siden vinteren 1999/2000 har det vært mer snø på samme tid, melder NRK.

Statskanalen skriver også om andre steder i Nord-Norge har det kommet uvanlig mye snø.

På Ystnes i Finnmark var snødybden på 280 centimeter den 1. april. Det er det høyeste som er målt på noen stasjon Finnmark noensinne, og den høyeste snødybden som noen gang er målt i lavlandet i Troms og Finnmark, skriver NRK som har lagt ved en video fra instagram om snøværet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon