Demokraten Joe Biden er som mange andre isolert hjemme. Mandag snakket han med president Donald Trump om koronapandemien i USA. Foto: Biden for president via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokrat og tidligere visepresident Joe Biden og president Donald Trump avsluttet flere dagers krangling med en telefonsamtale mandag, bekrefter begge parter.

Samtalen markerte et sjeldent øyeblikk av overensstemmelse mellom de to rivalen sju måneder før presidentvalget og midt i den nasjonale helsekrisen.

– Vi hadde en veldig fin samtale om pandemien. Han fortalte om sitt synspunkt, og jeg forsto det veldig godt, sa Trump på den daglige pressekonferansen.

annonse

Samtalen varte i om lag 15 minutter, opplyste presidenten.

Bidens kommunikasjonssjef Kate Bedingfield bekrefter samtalen og omtaler den som «en god samtale». Biden skal ha kommet med flere forslag til hvordan Trump-administrasjonen kan håndtere koronapandemien.

– Han uttrykte også sin takknemlighet for måten det amerikanske folket møter denne utfordringen som nasjon på, skriver Bedingfield på Twitter.

annonse

Tanken om en telefonsamtale mellom Trump og Biden, som så mange andre er isolert i sitt eget hjem, har ligget i luften de siste dagene.

Likevel fortsatte de to rivalene skittkastingen og anklager om falske påstander helt fram til samtalen ble gjennomført mandag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon