Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuken på mellom 90 og 95 prosent. Også i mars ble det en kraftig nedgang som følge av koronautbruddet.

– Flytrafikken er den siste tiden redusert med rundt 95 prosent, og påsken er ikke noe unntak, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor i en pressemelding.

Reiserestriksjonene i forbindelse med koronautbruddet, og at selskaper over hele verden har satt fly på bakken, gjorde også at mars ble en mye roligere måned på Avinors lufthavner enn normalt. I alt reiste 1.985.805 passasjerer til og fra lufthavnene i løpet av forrige måned, mot 4.524.449 passasjerer i samme måned i fjor. Det er en reduksjon på 56 prosent sammenlignet med i fjor.

annonse

– Konsekvensene for flytrafikken ble for alvor synlig et stykke ut i mars, noe som forklarer at nedgangen for måneden totalt er 56 prosent, sier Ulverud.

Antallet avganger og ankomster gikk ned med 30 prosent i mars, sammenlignet med i fjor. Reduksjonen er særlig stor for flygninger til og fra utlandet.

Fra januar til mars i år er antallet passasjerer redusert med 21 prosent, mens antallet flygninger er redusert med 11 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon