Magnus Carlsen var knusende overlegen i semifinalen i lynsjakkturneringen Banter Blitz Cup tirsdag. I tiden som kommer blir det onlineturneringer som gjelder for verdensmesteren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Magnus Carlsen var knusende overlegen i tirsdagens semifinale i lynsjakkturneringen Banter Blitz Cup.

Russeren Sanan Sjugirov hadde slått Carlsen i begge deres tidligere møter, men Carlsen tok en knusende revansj med seier i ni strake partier. Med 9-0 er han klar for finale mot det 16-årige supertalentet Alireza Firouzja fra Iran eller indiske S.L. Narayanan.

Turneringen startet i september i fjor med 132 spillere, hvorav 109 er stormestere. Begge spillerne kommenterer sine trekk direkte under overføringene på chess24.com.

annonse

– Den var lekker. En ganske fin avslutning, meldte Carlsen da han avgjorde 8. parti.

«Utrolig», kommenterte stormester Pepe Cuenca den norske verdensmesterens dominans i den spanskspråklige sendingen.

Spillerne har 3 minutter på klokka i hvert parti, og det spilles først til 8,5 poeng (best av 16).

annonse

Carlsen har vært overlegen på sin vei til finale. Han slo Alan Pichot 9-3 (29. september), Pepe Cuenca 8,5-0,5 (15. desember), Rauf Mamedov 8,5-4,5 (1. februar), Ivan Tsjeparinov 8,5-1,5 (11. mars) og i kvartfinalen Nils Grandelius 9-1 (2. april).

Finalemotstanderen blir klar fredag.

Årets Grand Chess Tour ble nylig avlyst på grunn av koronaviruset, og alle de store turneringene før sommeren er borte fra terminlista. Rett over påske starter i stedet Magnus Carlsen Invitational, en onlineturnering med åtte av verdens beste spillere, der duellene består av fire hurtigsjakkpartier.

Den turneringen avvikles i tiden 18. april til 3. mai.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse