Linda Tripp tok i hemmelighet opp samtalene med Monica Lewinsky som førte til at president Bill Clinton ble stilt for riksrett i desember 1998. Hun ble 70 år gammel. Her fra riksrettssaken mot Clinton i 1998. Arkivfoto. Khue Bui / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tripp tok i hemmelighet opp samtalene med Monica Lewinsky som førte til at president Bill Clinton ble stilt for riksrett i desember 1998. Hun ble 70 år gammel.

Dødsfallet onsdag bekreftes av Linda Tripps advokat Joseph Murtha, som ikke gir ytterligere opplysninger.

I 1994 jobbet Tripp og Lewinsky begge ved Pentagon etter at hun hadde vært praktikant ved Det hvite hus, og de to ble gode venner.

annonse

Tripp tok opp samtalen med Lewinsky, som fortalte om forholdet til Clinton. Opptakene ble overlevert til spesialetterforsker Kenneth Starr og etterforskningen førte til at presidenten ble stilt for riksrett.

Da det ble kjent at Tripp lå for døden, tvitret Lewinsky at hun håpet på bedring for Tripp «uansett hva som skjedde tidligere».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon