Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i WHO. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
annonse
annonse

Den øverste lederen for WHO har bakgrunn fra en sterkt ytterliggående marxistisk organisasjon i Etiopia. 

Den øverste lederen i Verdens helseorganisasjon (WHO), generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus, har bakgrunn som revolusjonær kommunist i den terrorstemplede etiopiske militsen Tigrayan Peoples’ Liberation Front (TPLF). Han fikk dessuten for noen år siden en del oppmerksomhet, da han forsøkte å få Zimbabwes diktator Robert Mugabe utnevnt til WHOs verdensambassadør. Dette er omtalt på nettstedet Rough Estimate.

WHO har under den siste tiden vært aktive i det globale rampelyset, som følge av coronapandemien. Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus har blitt kraftig kritisert for sine omstridte hyllester av hvordan Kina har håndtert coronaviruset.

annonse

Les også: Mennesker dør på grunn av mangel på ytringsfrihet og åpenhet i Kinas kommunistregime

Støtte fra Beijing

Disse hyllestene står i markant kontrast til den negative omtalen av Kina fra flere hold, som følge av Beijings repressive grep overfor varslere ved coronapandemiens begynnelse. Nå spekuleres det i om ikke Ghebreysus’ vennligsinnede holdning overfor Kina har med å gjøre at han selv har bakgrunn som venstreekstrem i Etiopia.

Ghebreysus ble dessuten innvalgt til ledervervet i WHO med støtte fra Kinas totalitære regime. 

annonse

Tigrayan Peoples’ Liberation Front ble på 90-tallet benevnt som en terrororganisasjon i flere stater, blant annet i USA.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon