Anthony Fauci. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP
annonse
annonse

President Donald Trumps fremste smittevernekspert, Anthony Fauci, mener at amerikanerne aldri bør håndhilse på hverandre igjen.

Fauci mener skikken som er en integrert del av kulturen og tradisjonene i vestlige land ikke lenger kan forsvares.

– For å være helt ærlig, så mener jeg at at folk aldri bør ta hverandre i hendene igjen, noensinne. Det vil ikke bare være bra for å forhindre koronasmitte, men det vil også få tallene på influensa til å synke dramatisk i dette landet, sier han til Wall Street Journal.

annonse

Les også: Kronprins Haakon ble stående med hånden i løse luften i Al Noor-moskeen – Vebjørn Selbekk mener det er respektløst

Tidligere har eksperten også sagt noe lignende.

– Som et samfunn, bare glem håndhilsing. Vi trenger ikke å håndhilse. Vi må bryte den skikken. Fordi det er faktisk en av de vanligste måtene å overføre en luftveisinfeskjon, sa han til New York Post.

annonse

Hvorvidt amerikanerne er villige til å forandre måten å hilse på, gjenstår imidlertid å se. Så langt har en stor del av befolkningen fulgt rådet om å bruke munnbind.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon