Matteo Salvini. NTB/Scandpix.
annonse
annonse

Matteo Salvini mener at EU-lån bare blir en byrde for Italias fremtidige generasjoner. Han vil heller utstede statsobligasjoner og hente penger innenlands, fra italienere.

Italias tidligere innenriksminister, nå leder av opposisjonspartiet Ligaen, det største partiet på meningsmålingene. Han avviser EUs forslag til finansiering for å løse coronakrisen.

– Mange spør meg, hva ville du gjøre om du satt i posisjon – jeg ville ha spurt det italienske folk om penger for å komme opp igjen, sier Salvini skriver Express.

annonse

Les også: Coronavirusutbruddet i Italia baner vei for statsminister Salvini

Salvini tror ikke på hjelp fra EU

Kriselån, slik som de snakker om i Berlin, Amsterdam and Brussels. Han mener at det bare fører til at de sender regningen videre til sine barn. Han vil heller utstede statsobligasjoner, slik at innbyggere, bedrifter og investorer kan være med på å finansiere økonomien.

annonse

– Jeg stoler ikke på lån som kommer fra EU – vi har alle har sett hva som skjedde i Hellas – flyplasser, jernbaner og til å med monumenter blir solgt til høystbydende.

Les også: Salvini truer med å ta Italia ut av EU

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon