NRK-journalist Anders Hofseth synes det er riktig å sammenligne Resett med Vidkun Quisling. Foto NTB scanpix
annonse
annonse

Resett blir nok en gang knyttet til nazisme. Denne gang av statskanalens egne ansatte og sentrale personer i norsk offentlighet.

Den anonyme twitter-profilen «Einar» har ofte brukt profilen på den sosiale nettplattfomen til å komme med sterke beskyldninger mot Resett og deres ansatte.

I flere år har han knyttet Resett til rasisme og nazisme. Han har også vært en annonsesabtotør, da han ved flere anledninger har kontaktet norske bedrifter som har fått annonser vist hos Resett.no, og bedt de fjerne reklamene.

annonse

Flere hundre likes

Ingen vet hvem «Einar» er, men han har mange følgere, deriblant flere norske journalister.

– Resett for 80 år siden: Nasjonalkonservativ setter PK-eliten på plass i radiotale, heter det i den oppsiktsvekkende meldingen fra «Einar», med bilde av Quisling.

annonse

En av de er NRK-journalist Anders Hofseth som har likt Einars nyeste twitter-melding der han sammenligner Resett med landsforræderen Vidkun Quisling.

– Jeg ser ikke grunn til å måtte begrunne hva jeg kommenterer på eller liker i sosiale medier overfor Resett.

 

Landsforræder

annonse

Over 260 personer har utrolig nok gitt tommelen opp på meldingen, deriblant NRK-journalist Anders Hofseth og rådgiver for Humanetisk Forbund, Didrik Søderlind. Søderlind er ofte gjest hos NRK Dagsnytt 18 der han har fått tittelen «ekspert» innen ekstrimisme.

Også AUF-politiker Gaute Skjervø har likt Quisling-sammenligningen. Skjervø jobber til daglig i «Fremtiden i våre hender», en organisasjon som har fått statlig støtte.

Vidkun Quisling var en nasjonalsosialist og norsk politiker for Nasjonal Samling (NS) og offiser. Han styrte Norge som ministerpresident da landet var okkupert av Tyskland under andre verdenskrig. Etter krigen ble han henrettet for landssvik. Ordet «quisling» er gått inn i internasjonal språkbruk som betegnelse på landsforræder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon