Brus selger godt i dagligvarebutikkene i ukene før og i påsken. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

De siste ukene har nordmenn trappet ned på turene til butikken. Til gjengjeld handler vi mer på nett og putter flere varer i handlekurven.

– Våre to viktigste oppgaver er å sørge for at butikkene er trygge og at det er nok varer i butikkhyllene. Samtidig synes vi det er hyggelig å se at folk koser seg litt ekstra og lager god mat med gode råvarer, sier Meny-sjef Vegard Kjuus i en pressemelding. Butikkjeden har nå tredoblet kapasiteten i nettbutikken.

Handlemønsteret de siste ukene viser at nordmenn handler inn til gode middager og mer kosemat, det bakes mer og kjøpes inn mer sitrusfrukter enn normalt. Lammestek-salget har økt med 30 prosent, mens ferske reker og laks også øker, det samme gjør salget av biff og burger. Også rømme, fløte og smør selges det betydelig mer av nå, i tillegg til håndskårne oster.

annonse

Desserter fra kjøleskapet har hatt en økning i salget på 200 prosent, mens både sjokoladedrikker, sjokolade og brus også går unna.

På Østlandet og nær svenskegrensen ser man også at salget av brus og sjokolade, og ikke minst kylling, øl og tobakk, øker mest. Årsaken antas å være bortfallet av svenskehandelen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon