Illustrasjonsbilde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Forskningsrådet skal lyse ut 30 millioner kroner som skal gå til helseinnovasjon knyttet til koronakrisen.

Det opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Situasjonen vi er inne i nå viser hvor utrolig viktig det er med et godt samspill mellom helsesektoren og helsenæringene. Dette vil være med på å styrke samarbeidet innenfor helseforskning blant norske bedrifter, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

annonse

Pengene kommer på toppen av flere andre utlysninger av forskningsmidler under krisen.

– Situasjonen som vi nå står i er en mulighet til å følge betydelige, raske og uforutsigbare endringer for nærings-, arbeids- og samfunnsliv ved bruk av forskningsmetodikk. Sanntidsforskning, altså statistikk, analyser og monitorering, men også kvalitative undersøkelser, vil gi oss nødvendig kunnskap til å håndtere den situasjonen vi står i nå og hvordan man skal møte lignende hendelser i fremtiden, sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

Tidligere har 78 fagmiljøer i Norge har svart på en hasteutlysning fra Forskningsrådet til koronaforskning. 130 millioner kroner lå i potten for den utlysningen.

annonse

Forskningsrådet har også fått tilført 250 millioner kroner ekstra som skal brukes til innovasjonsprosjekter i næringslivet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon