Sentralblokka på Haukeland universitetssjukehus. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Blodbanken på Haukeland universitetssjukehus i Bergen etterlyser blodgivere som har fått påvist covid-19 og blitt friske.

I et forsøk på gjøre risikogrupper mindre utsatt for koronaviruset vurderer Haukeland universitetssjukehus i Bergen forsøk med å gi beboere blodplasma fra personer som har utviklet antistoffer etter å ha hatt sykdommen covid-19, skriver Bergens Tidende.

Blodbanken etterlyser derfor blodgivere som har fått påvist covid-19 og blitt friske igjen. Også blodgivere som har sterk mistanke til at de har vært smittet av viruset, bes melde seg.

annonse

– I første omgang vil vi sjekke om disse blodgiverne har utviklet tilstrekkelig med antistoffer. Har de det, høster vi plasmaet deres, sier avdelingssjef Einar Klæboe Kristoffersen til avisen.

Forsøket er nasjonalt og skjer i regi av Folkehelseinstituttet og i samarbeid med alle helseregionene. I første omgang søker man 180 blodgivere som skal sjekkes for antistoffer. Dersom de finner det, vil det bli vurdert å ta plasma fra disse personene og gi det til spesielt sårbare personer og helsepersonell som er i en risikogruppe.

– Det vil ta noen måneder før vi får resultatet, sier Kristoffersen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon