Illustrasjonsbilde. Foto: Frank May / NTB scanpix
annonse
annonse

Til tross for at spedbarn er i risikogruppen og en baby er lagt i respirator i Sverige får flere mødre i helseyrker avslag på søknad om ulønnet permisjon.

I verste fall har vi babyer på 6 ½ måned som blir smittet av mor fordi hun har vært i kontakt med koronasmittede pasienter. Mor har rett til to timer betalt ammefri hver dag, men det betyr også mer mulighet for smitte når hun går flere ganger inn og ut av avdelingen. Det kan ikke være slik i Norge at vi er så opptatt av å få helsepersonell på jobb at vi glemmer de vi faktisk skal beskytte.

Les også: Tross reiserestriksjoner: Nesten like mange asylsøkere til Sverige som før virusutbruddet

annonse

Det er barna som blir født nå som skal bære vårt samfunn videre, arbeide i kommende kriser og ta imot eldrebølgen. Erna Solberg sa i sin nyttårstale i 2018 at hun ønsket seg høyere antall fødsler, allikevel gikk fødselstallene enda mer ned i 2019. Med nedlagte fødeavdelinger, mangel på jordmødre, tredelt foreldrepermisjon, barnehageopptak kun en gang i året og kritikk av småbarnsfamiliens eneste realistiske fremkomstmiddel – bilen, så er det ikke rart at mange par vegrer seg. Det jeg tror provoserer enda mer er at folket har gitt så tydelig beskjed, men blir ikke lyttet til.

Les også: Kvinnerettsforkjemper: Identitetspolitikken blir irrelevant i en krise

Institutt for samfunnsforskning har i en spørreundersøkelse funnet ut at menn ønsker seg gratis barnehage og SFO, mens kvinner ønsker tiltak for å få mer tid sammen med barna. Når foreldre faktisk ønsker mer tid sammen med sine små bør det legges til rette for at foreldre faktisk får gjøre den viktigste jobben sin. Nemlig å gi barna sine en nær og god oppvekst og nå i disse koronatider beskytte de aller minste for smitte. Vi er ikke på toppen av krisen enda, og når vi kan sende norsk helsepersonell til Italia kan da mødre og fedre ta ut ulønnet permisjon med babyen som de bruker sine egne penger på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon