Nord-Koreas leder Kim Jong-un ledet et møte med landets politiske ledelse. Der ble det vedtatt å innføre strengere nasjonal tiltak for å «beskytte livene og sikkerheten til vårt folk» mot koronapandemien. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un skal ifølge statlige medier ha krevd skjerpede tiltak mot koronaviruset uten å erkjenne om landet har påvist smitte.

Nord-Korea stengte raskt grensene etter at koronaviruset ble påvist i nabolandet Kina, og myndighetene og statlig medier har gjentatte ganger insistert på at landet er fritt for covid-19-sykdom.

I et møte med landets politiske ledelse besluttet Kim Jong-un å innføre strengere tiltak for å «beskytte livene og sikkerheten til vårt folk, slik at det kan holde ut med den verdensomspennende sykdommen», rapporterer det statlige nyhetsbyrået KCNA.

annonse

Eksperter mener Nord-Korea er særlig sårbart på grunn av landets svake helsesystem, og avhoppere har beskyldt landet for å dekke over utbruddet.

Kim Jong-uns søster stiger i gradene i Nord-Korea

Søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un har fått en viktig stilling i landets mektige politbyrå, melder statlige medier

annonse

Kim Yo-jong har lenge vært en av storebrorens viktigste rådgivere. Lørdag ble hun utpekt som medlem av Politbyrået i forbindelse med en utskiftning, ifølge et nordkoreansk nyhetsbyrå.

Analytikere mener at Kim Yo-jong trolig ble fjernet fra byrået etter at det andre toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Kim Jong-un brøt sammen.

Kim Yo-jong fungerte som brorens utsending under vinterlekene i Sør-Korea i 2018. I denne perioden skjedde det en oppmyking i forholdet mellom de to nabolandene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon