Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Frp-politikeren mener at coronakrisen viser at vi er blitt for avhengige av Kina og andre land. 

Flere har lagt merke til at flere regjeringspolitikere, deriblant helseminister Bent Høie og kulturminister Abid Raja, samt kronprins Haakon, bærer en pin i jakkeslaget som symboliserer FNs Agenda 2030, midt under coronakrisen. 

En av dem som synes dette sender uheldige signaler er Per-Willy Amundsen, som sitter på Stortinget for Fremskrittspartiet. 

annonse

– Jeg synes det er svært spesielt, og har påpekt det til flere av mine kolleger på Stortinget, at det er spesielt at når nasjonen vår står sammen i kampen mot coronaviruset, så velger man å fronte internasjonalistiske, globalistiske symboler i stedet for det norske flagget, sier Amundsen til Resett.

Les også: Kronpris Haakons Agenda 2030-pin vekker reaksjoner: – Respekten for kongehuset er dalende

Samhold

annonse

Selv har han valgt å tone ned egen partitilhørighet og fremheve det nasjonale, for å vise samhold under krisen.

– Jeg har vært en av dem som har møtt på Stortinget de siste ukene, og jeg har da tatt av meg Frp-nålen og tatt på en nål med det norske flagget i stedet, sier Amundsen, og legger til:

– Det er det mange Frp-ere som har gjort, har jeg lagt merke til. 

Frp-politikeren reagerer også på at kronprinsen bruker FN-merket i jakkeslaget, men ønsker ikke å tilskrive kongefamilien noen politiske motiver.

– Jeg vil ikke bidra til å politisere kongefamilien, men jeg skulle tro og ønske at kongefamilien synes det er viktig å bære nasjonale symboler, og ikke internasjonale, sier han.

Globalistisk kaos

Per-Willy Amundsen mener at coronakrisen viser at globalismen har løpt løpsk.

– Krisen vi står i viser at globalistene har gått for langt. Hele krisen er et uttrykk for en globalisme som har sporet av. Vi er blitt for avhengige av Kina og andre nasjoner. Vi har knapt nok lagre, og knapt nok egenproduksjon av livsviktige varer, sier han.

annonse

– Jeg synes da det er rart at man i nettopp denne tiden, som vil stå igjen som et uttrykk for at globalismen har gått for langt, velger å fronte globalistiske symboler.

Amundsen påpeker at det først og fremst er nasjonen som er i stand til å forene folk under en krisesituasjon.

– Det er nasjonalstaten som kan håndtere krisen, som kan samle folk til å gjøre en felles innsats, fordi det er nasjonen som til syvende og sist står oss nærmest. Tross uenighet er det noe vi alle kan samles om, slår han fast.

Les også: Hvorfor promoteres FNs Agenda 30 i krisen vi opplever nå?

Å ta vare på nasjonen

Frp-eren har også lagt merke til at FN-emblemet er blitt båret av flere representanter på Stortinget. Dette er han ikke imponert over.

annonse

– Vi stortingrepresentanter er der vi er for å ta vare på nasjonen og kongeriket Norge, konstaterer han.

Amundsen er kritisk til manglende kriseberedskap i Norge, og mener at man etter hvert blir nødt til å gjøre en evaluering av nettopp dette.

– Vi er et land som produserer olje og selger fisk, men den dagen krisen er her, har vi for lite å gå på. Det må være den største lærdommen fra denne krisen, og det handler om å bygge nasjon, ikke om å bygge FN, sier han avslutningsvis.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon