En ansatt ved UNN er koronasmittet etter å ha brukt falsk vernemaske. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
annonse
annonse

En ansatt ved intensivmedisinsk avdeling ved UNN i Tromsø har testet positivt for covid-19. Vedkommende brukte en vernemaske som var piratkopiert.

Vedkommende har blitt testet flere ganger etter at de falske maskene ble brukt. De første prøvene var negative, men for noen dager siden fikk den ansatte symptomer og har holdt seg hjemme etter dette. En ny test viste så at vedkommende er smittet av covid-19, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i en pressemelding.

Sykehuset anser det ikke som sannsynlig at vedkommende kan ha smittet andre ettersom alle prøvene som ble tatt mens den ansatte var på jobb, var negative.

annonse

20. mars fikk UNN en leveranse på flere tusen åndedrettsmasker fra en privat aktør. I påvente av en produktbeskrivelse tok sykehuset selv kontakt med det de trodde var produsenten av maskene. Produsenten de kontaktet, hadde ikke laget maskene og kunne dermed ikke kvalitetssikre dem.

– Det ble da bestemt at maskene skulle settes til side. Dessverre ble 800 av disse levert ut til de ansatte og tatt i bruk, og det skulle ikke skjedd, sa UNNs administrerende direktør Anita Schumacher til NRK 5. april.

Totalt har 21 UNN-ansatte testet positivt for covid-19. Tre av disse er nå friskmeldt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon