Sammenstøt mellom gresk politi og migranter ved grensen i nærheten av Pazarkule i mars. Nå anklages Tyrkia for å bevisst sende coronasmittede migranter mot grensen. Foto: REUTERS/Florion Goga/
annonse
annonse

Greske myndigheter sier de har kilder på at Tyrkia bevisst sender migranter smittet av coronaviruset mot grensen til Hellas.

Kildene som ifølge den greske avisen Ekathimerini ikke kan navngis men som anses pålitelige, mener Tyrkia har en bevisst plan om å ramme Hellas og Europa med smittede migranter midt i den pågående pandemien. Tyrkia skal ha transportert disse migrantene til grenseområdene direkte fra migrantleirene.

Les også: Danske grensevakter nektet å følge ordre, hjalp migranter til Hellas

annonse

Migrantenes bevegelser kontrolleres av tyrkisk politi og militærpoliti. De samme kildene kaller strømmen av båtflyktninger til Lesvos og Chios for en avledningsmanøver.

Mye av informasjonen kommer fra åpne kilder, og blant kildene skal det blant annet være diverse NGOer som jobber aktivt med å hjelpe migranter i forsøket på å krysse grensen mellom Tyrkia og Hellas.

Tyrkia har passert 50.000 registrerte tilfeller av coronaviruset. Over 1100 har så langt dødd med påvist smitte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon