Usain Bolt var i en klasse for seg selv da han vant 100-meteren i Beijing under OL i 2008. Foto: Sixten Johansson / Lehtikuva / NTB scanpix.
annonse
annonse

Den tidligere stjernesprinteren Usain Bolt ønsker sine snaut fem millioner følgere på Twitter god påske med en litt annerledes koronahilsen.

– Sosial distansering, skriver Bolt over et bilde på Twitter , etterfulgt av #HappyEaster og en kurv med påskeegg.

Bildet i meldinger er fra da han utklasset konkurrentene på 100-meterfinalen under Beijing-OL i 2008 og satte verdensrekord med tiden 9,69.

annonse

Bolt vant finalen hele 0,20 sekunder foran Richard Thompson, mens Walter Dix ble nummer tre på 9,91. I dagens koronasituasjon blir man bedt om å holde avstand fra hverandre, noe Bolt tydelig viser på bildet at han gjorde i OL-finalen for tolv år siden.

Verdensrekorden ble stående i et drøyt år, før jamaicaneren selv slettet den med tiden 9,58 i friidretts-VM i Berlin.

Likt av hundretusener

Bolts freidige påskehilsen har i skrivende stund fått nærmere 110.000 såkalte «retweets», mens 610.000 har gitt meldingen en tommel opp. Og de tallene bare stiger og stiger.

annonse

Bolt, som la opp i 2017, kan se tilbake på en enorm friidrettskarriere med åtte OL-gull, derav seks individuelle, samt elleve VM-gull (åtte individuelle). I tillegg har han verdensrekord på 100 meter og 200 meter, samt 4 x 100 meter stafett med Jamaica.

Etter at Bolt la opp som sprinter for tre år siden har han vært åpen om at han ønsket å satse på en fotballkarriere. Han trente i en periode med Strømsgodset, men det ble ikke mer med drammensklubben enn et par treninger og en treningskamp mot Norges G19-lag.

Han var også prøvespill hos australske Central Coast Mariners før kontraktsforhandlingene der brøt sammen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon