Sylvi Listhaug (Frp) i Stortinget i februar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Listhaug reagerte kraftig når ledende politikere i Venstre og KrF gikk imot egen regjering og krevde at Norge skal ta imot flyktningbarn fra Hellas.

– Vi gir oss ikke før vi har fått gjennomslag, sier KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan til Aftenposten.

Sylvi Listhaug var lite imponert, og skrev på Facebook:

annonse

«Midt i den verste økonomiske krisen verden har sett siden 1930- tallet er det altså dette KrF og Venstre er opptatt av. Mens hundretusenvis av nordmenn blir permittert og tusenvis av norske bedrifter kan gå overende. Ikke engang da er det på tide å sette Norges interesser i sentrum.»

Les også: Listhaug raser mot KrF og V-forslag om å hente flyktninger: La oss håpe Høyre for en gangs skyld står mot

annonse

Får støtte  

En time etter at Listhaug la ut dette innlegget på Facebook, har hun allerede fått 1400 tommel opp og hele 277 kommentarer. De aller fleste støtter den populære og omstridte FrP-politikeren. Her et lite utvalg av hva folk skriver:

– Kan ikke annet enn å slutte meg 100 % til det Listhaug skriver. Symbolpolitikk fra KRF og Venstre som viser naivisme og at de vil fremstille seg som de gode, bedre enn andre.

– Noen får tydeligvis ikke nok av bilbranner og gruppevoldtekter.

–Galskap😡 Vi har da nok å ordne med våre egne innbyggere i dette landet, kanskje de burde starte å tenke på Norge👀👀 Hva med alle eldre som ikke får hjelp? Hva med alle fattige i dette landet? Kanskje de burde åpne øyene sine å hjelpe sine egne før en fyller opp landet med flyktninger…

– En stor hån mot norske borgere og et Norge i knestående . Få bort venstre og KrF!

annonse

– De må jo være mindre intelligente!!! De kan dra ned selv og være der nede med sine egne midler hvis de har et så stort behov!!! Jeg blir rasende av disse inkompetente politikerne!

Men ikke alle støtter Listhaug

Henrik Kjellmo Larsen har jobbet frivillig på Lesvos, han har vært aktiv i Miljøpartiet de Grønne og sitter i styret for Norsk Vegansamfunn. Han skriver:

– At Listhaug, som attpåtil har vært i Moria, riktignok etter at leiren var ryddet for søppel og flyktinger, kan få seg til å si at menneskene i Moria ikke er verdt å hjelpe er rimelig spesielt. Overrasket er jeg dog ikke når vi vet hvor lite forståelse hun har for situasjonen i Hellas og Moria.

– Mange av oss som jobber for evakuering av Moria har selv kjent det på kroppen. Listhaug og andre likesinnede vet nok ikke hvordan et dødt barn lukter eller hvordan er å jobbe i felt med dette. Det vet heldigvis vi. Det å jobbe for å bedre forholdene menneskene i Moria utelukker ikke for å jobbe med andre flyktinger og utsatte grupper. Listhaug driver kun med bortforklaring og fordumming av debatten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon