Elin Ørjasæter og Line Eldring på Fagforbundets og NTLs konferanse om svart økonomi og arbeidsmarkedskriminalitet i Oslo onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Noen på Høyskolen Kristiania må ha lest intervjuet Resett gjorde med dosenten deres Elin Ørjasæter og funnet det interessant. Så interessant at de delte det på sin Twitter-konto. Der avsluttet høyskolen med å spørre leserne hva de er bekymret for i coronakrisen.

Det første de kommuniserer er med andre ord at intervjuet er interessant, at det kanskje kan avstedkomme en debatt blant egne ansatte og studenter. De virker stolt av sin medarbeider. Men snart skal de feigt vende om, som Peter, forsøke å skjemme Ørjasæter og Resett.

Les også: Elin Ørjasæter om coronakrisen: – Om du dør når du er 89, så er…

annonse

Det ble ingen debatt. Høyskolen valgte etter press fra egne ansatte og tvitter-venstre, å no-platforme sin egen ansatt, så lenge hun valgte å snakke via Resett. Hun har ifølge dem full anledning til å dele sine meninger og synspunkter, men høyskolen vil ikke gjengi tankene hennes via Resett, som de ikke vil assosieres med, skriver de på tvitter.

Ørjasæter tok det hele med diplomatisk ro. Hun sier til Khrono at høyskolen ikke har noen plikt til å videreformidle intervjuer hun gjør. Ørjasæter har også tidligere latt seg intervjue av Resett. Det er et statement i seg selv. Ørjasæter angriper ikke sin egen feige arbeidsgiver, men står rett opp og lar dem dumme seg ut.

Høyskolen vil selvsagt ikke si mye om den interne prosessen, men det er tydelig at minst en person har tenkt at Resett var et medium. Det er jo ellers stas når professorer og personell blir intervjuet i ordentlig media med store leserskarer, altså ikke interne medier og studentaviser. Ørjasæter er en kjent skikkelse. Men høyskolen stopper å følge henne ved en grense. Den grensen heter Nettavisen i Norge i dag. Men høyskolen blir sikkert advart av egne ansatte og studenter, om hun skulle snakke med Resett igjen. For det er farlig, det.

annonse

Det er komisk å lese saker på Khrono og Kampanje, der det blir tatt alvorlig, både av journalistene, og høyskolen, at denne «glippen» kunne skje. Tenk det – et intervju i media. Det må selvsagt beklages.

Les også: Lars Akerhaug: – Absurd at pressefolk fremmer no-platforming

Resett er pariakaste i medie-Norge. Med avskum behøver man ikke argumentere. Responsen på Twitter når høyskolen beklager sin egen «glipp», er stort sett enstavelsesord som fint og bra. Noen begrunner det «dypere»: – Flott at dere sletter ting fra den rasistbloggen, skriver en. – Det hadde vært ille om en høyskole ikke fjernet slikt søppel, skriver en annen. Artiklene i Khrono og Kampanje inneholder ingen kommentarer fra Resett.

Medier24-redaktør Gard Michalsen mener på Tvitter at det er – Godt ryddet opp!

Her skal det ikke debatteres. Her skal det skammes, ties og no-platformes.

Det smaker ikke så mye bohem, debatt, takhøyde (som de skryter av i artikkelen på Khrono) og meningsmangfold av Høyskolen Kristiania. Mer en konform og redd «farse» de kokkelerte selv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon