Bud får unntak fra det nye MC-forbudet i den afghanske hovedstaden, men det spørs om denne ballongselgeren får fortsette å kjøre rundt i Kabuls gater. Arkivfoto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

I et forsøk på å dempe kriminaliteten og hindre likvideringer utført av Taliban, blir det forbudt å kjøre motorsykkel i den afghanske hovedstaden.

Forbudet gjelder fra onsdag og kommer etter en rekke angrep utført av væpnede menn på tohjulinger.

– Det meste av kriminaliteten i byen, inkludert målrettede drap, utføres med motorsykkel som hjelpemiddel. Derfor har vi besluttet å forby dem, sier talsmann Tariq Arian i innenriksdepartementet. En anonym sikkerhetstjenestemann sier Taliban utfører stadig flere målrettede drap på offentlig tjenestemenn.

annonse

Også scootere blir forbudt, men det gis unntak for motorsykkelbud, som opplever stor etterspørsel så lenge smitteverntiltak holder folk innendørs.

Lignende forbud er allerede innført flere steder i landet, men det er første gang det kommer slike restriksjoner i hovedstaden. Tohjulinger er populære i Kabul fordi de kan tråkle seg vei gjennom nærmest stillestående trafikk i byens gater.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon