Peab Bjørn Bygg er blant selskapene som merker konsekvensene av lokale karanteneregler i Nord-Norge. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
annonse
annonse

En rekke kommuner i Nord-Norge opphever sine lokale karantenebestemmelser tirsdag.

Dette skyldes blant annet at smitten har spredt seg til store deler av Nord-Norge, at kommunene har tilstrekkelig smittevernutstyr, og at kommunene nå har utvidet testregimet sitt.

Mange kommuner i Nord-Norge har innført lokale karanteneregler der personer som kommer fra Sør-Norge og regioner som er hardt rammet av koronapandemien, blir satt i karantene ved ankomst.

annonse

Tromsø kommune kunngjorde på sin pressekonferanse tirsdag at de vil oppheve sin lokale karantene.

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen råder til at man ikke opprettholder de lokale karantenereglene. Bø, Narvik og Sortland opphever sine lokale karanteneregler, mens andre kommuner i distriktet tar avgjørelsen tirsdag. Evenes ønsker å opprettholde sine karanteneregler, skriver Vesterålen Online.

Fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker i Troms og Finnmark understreker overfor NRK at en eventuell forlengelse av lokale karanteneregler må være godt begrunnet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon