Parlamentariske leder i KrFs Hans Fredrik Grøvan krever at Norge henter hjem barn fra flyktningleirene i Hellas. KrF mener Norge har mulighet til å ta imot 20–30 barn. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
annonse
annonse

Ledende politikere i Venstre og KrF går imot egen regjering og krever at Norge skal ta imot flyktningbarn fra Hellas. Det melder Aftenposten.

– Vi gir oss ikke før vi har fått gjennomslag, sier KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan.

Venstres innvandringspolitiske talskvinne, Solveig Schytz, understreker at det nå er flere land som tar initiativ på egen hånd.

annonse

– For Venstre er det opplagt at Norge må bidra og hjelpe mennesker og særlig barn i en prekær situasjon, sier hun til Aftenposten.

De to Venstre og KrF-politikerne går mot egen regjering som per i dag ikke vil ta imot barn fra flyktningleirene i Hellas.

Nyhetsbyrået AFP meldte skjærtorsdag at til sammen ti EU-land er enige om å delta i programmet som ble kunngjort i begynnelsen av mars, for å hente inntil 1.600 sårbare mindreårige fra leirene på de greske øyene, som er sterkt overfylte.

annonse

Aftenposten skrev søndag at 19 tidligere statsråder fra Ap, Høyre, KrF, Venstre, Sp og SV har undertegnet et opprop hvor de ber regjeringen ta imot barn fra flyktningleirene i Hellas.

Røde Kors ba også i påsken at Norge må hente sin andel av enslige barn fra leirer i Hellas.

Regjeringen har foreløpig svart at det per nå ikke er aktuelt å hente flyktninger fra Hellas, og at dette eventuelt må vurderes først når koronasituasjonen har stabilisert seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon