BBCs hovedkvarter i London. Foto: AP Photo/Frank Augstein
annonse
annonse

Den britiske statskanalen BBC har begynt å sende muslimsk bønn for det britiske folk.

I forbindelse med coronaviruset har de fleste land innført strenge regler for å bremse eller stoppe smitte. I Storbritannia har religiøse samfunn holdt stengt siden 23. mars. I midten av forrige uke kunne saudiarabiske Arab News imidlertid melde at BBC kommer Storbritannias muslimer til unnsetning. 

Rikskringkasteren har nemlig besluttet å sende fredagsbønn via 14 lokale radiostasjoner. Sendingene skal pågå frem til muslimer i Storbritannia igjen kan besøke moskéer i landet, og vil omfatte opplesning av bønn og vers fra Koranen, samt sitater fra profeten Muhammed.

annonse

Ifølge Global Village Space går ordene «Allahu akbar» (Allah er stor) som et ekko gjennom Storbritannia.

Les også: Ny eksplosiv BBC-dokumentar: Imamer tilbyr 9-årige jenter for «nytelsesekteskap»

Vil bringe folk sammen 

annonse

Chris Burns, som er sjef for BBC Local Radio, er stolt av initiativet, og mener at det dreier seg om å bringe folk sammen. 

– Lokalradio handler om å føre sammen grupper, og vi håper at disse sendingene kommer til å hjelpe muslimer med å kjenne på en følelse av samhold mens de er isolerte, sa han om saken. 

Foreløpig finnes det ikke noen tilsvarende sendinger for jøder eller hinduer. Fra før sender BBC også kristne gudstjenester på søndager.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon