Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Legeforeningen varsler at de ikke støtter en generell avkriminalisering av narkotikta til eget bruk.

Rusreformutvalget har sitt forslaget til rusreform ute på høring i disse tider, men forslaget får ikke støtte av Den norske legeforening , skriver Klassekampen.

Målet for reformen er å flytte reaksjonene for rusbruk fra straff til helse, men Legeforeningen mener at dette kun vil føre til mer misbruk.

annonse

Les også: Psykolog: Rusmisbrukere trenger fagfolk å snakke med, ikke bullshit fra PR-rådgivere

«Legeforeningen er enige i at rusavhengige vil ha bedre nytte av behandling enn av straff. Problemet med den foreslåtte reformen er at den i liten grad treffer akkurat denne målgruppa, men tvert imot legger til rette for at nye og sårbare grupper kan rekrutteres til misbruk og avhengighet og unndras kontroll», skriver de i sitt høringssvar.

Universitetssykehuset Nord-Norge stiller seg positive til avkriminalisering i sitt høringssvar. Det samme gjør Sykehuset i Vestfold, Sykehuset i Østfold og klinikk for rus- og avhengighetsmedisin ved Sankt Olavs hospital i Trondheim.

annonse

Sykepleierforbundet er også positive, men ønsker at det først gjennomføres prøveprosjekt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon