Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (bildet) skal ta imot pasienter fra Narvik, etter at UNN Narvik har måttet sette en rekke ansatte i koronakarantene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
annonse
annonse

Rundt 40 ansatte som har vært i kontakt med en koronasmittet pasient ved sykehuset i Narvik, må i karantene. Det får store følger for driften av sykehuset.

Blant annet skal øyeblikkelig hjelp-pasienter som ikke må til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Narvik, ivaretas av UNN Harstad og UNN Tromsø, opplyser UNN i en pressemelding.

Pasienter som kan skrives ut til eget hjem eller andre institusjoner, blir skrevet ut i løpet av torsdag. I tillegg må andre pasienter overføres til Harstad og Tromsø.

annonse
Annen alvorlig sykdom

Ifølge sykehuset var pasienten først innlagt i Narvik grunnet annen alvorlig sykdom, og han ble deretter overført til Tromsø – for så å bli overført til Narvik igjen. Pasienten ble testet for koronasmitte i Tromsø, og prøvesvaret var negativt.

– En uke etter at han ble flyttet tilbake til Narvik, utviklet han symptomer på koronavirus, og pasienten ble på nytt testet. Denne gang var prøvesvaret positivt, opplyser UNN.

Prøvesvaret var klart onsdag. Mange medarbeidere har dermed vært i kontakt med pasienten uten å være klar over at han var koronasmittet.

Tror ikke andre pasienter er smittet
annonse

Pasienten har ligget på enerom under sykehusoppholdet i Narvik, og derfor vurderes det som lite sannsynlig at andre pasienter er smittet. UNN har satt i gang smittesporing av ansatte.

– Lokalsykehuset i Narvik er et lite sykehus med få ansatte, og det forhold at mange medarbeidere nå må ut i karantene, gir utfordringer for driftssituasjonen ved sykehuset, skriver kommunikasjonsrådgiver Jørn Resvoll ved UNN i pressemeldingen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon