Björn Höcke. Foto: Jens Schlueter / AFP
annonse
annonse

En tysk politiker har fått beskjed om at hans bankkonto vil bli stengt. Det samme vil skje med kontoen til politikerens kone.

Den 23. mars 2020 fikk den tyske AfD-politikeren Björn Höcke et brev fra sin bank, ING, med beskjed om at både han og hans kones kontoer i banken vil stenges innen to måneder. Ingen grunn skal ha blitt gitt for oppsigelsen. Det rapporterer Die Tagesstimme.

Tidligere har også AfD-politiker Nicolaus Fest, som er medlem av Europaparlamentet, fått kontoen sin oppsagt av Deutsche Bank. Han også uten noen oppgitt grunn.

annonse

Les også: Selvstendighetspartiet nektes å åpne bankkonto – mistenker politisk motiv

Får ikke kalles fascist

Björn Höcke er en innflytelsesrik politiker i det innvandringskritiske partiet AfD. Han leder AfDs gruppe i Thüringen landtag, den legislative forsamlingen i delstaten. Han ble nylig annonsert som AfDs kandidat for ministerpresident, altså Thüringens øverste politiske leder.

annonse

Björn Höcke har i likhet med mange AfD-politikere blitt sterkt kritisert og omtalt som om han var rasist. Den tyske politikeren kom imidlertid nylig ut av en rettsprosess der en delstatsdomstol forbød en annen politiker fra å omtale ham som fascist. Bundesamt für Verfassungsschutz, som er Tysklands føderale byrå for monitorering av ekstremister, har nylig besluttet at de stå bak denne rettsavgjørelsen.

Har skjedd før

Andre innvandringskritiske politikere og aktivister i tyskspråklige land har også opplevd dette. Martin Sellner, en av talspersonene for ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet, har blitt avslått av hele 17 banker tidligere, også uten oppgitt grunn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon