annonse
annonse

Regjeringens beslutning om iskanten kommer innen utgangen av neste uke, melder TV 2.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til TV 2 at forventningen i stortingsgruppen er at iskantsonen flyttes sørover og at oljeindustrien ikke får slippe til i Barentshavet nord.

Spørsmålet om hvor iskanten skal gå, handler i praksis om hvor langt nord det skal være tillatt med oljeaktivitet. Grande går langt i å antyde at regjeringen ikke vil søke en enighet med Frp, men heller se mot Arbeiderpartiet.

annonse

– Frp har et syn på iskantsonen som ikke er delt av verken fagetatene eller andre politiske partier. Frp sitter ikke i regjering lenger, og det er den blågrønne regjeringen som skal ta stilling til dette, sier Venstre-lederen.

Jon Georg Dale, energi- og miljøpolitisk talsperson i Frp, sier til TV 2 at han ikke kan forstå at Høyre vil gå med på å flytte iskanten sørover.

– Jeg legger til grunn at en regjering som er avhengig av Frps støtte i mange viktige spørsmål, kommer til oss for å finne løsninger som gir forutsigbarhet for olje- og gassindustrien. Alt annet enn det vil være et ekstremt dårlig signal både til alle som jobber i sektoren, men også for den samarbeidsviljen regjeringen har sagt at de skal utvise overfor Frp, sier Dale.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon