Finansminister Jan Tore Sanner (H) har hatt noen regninger å betale nå som han må sikre arbeidsplasser og styrke næringslivet som rammes hardt av koronavirusutbruddet i Norge. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

SV har spurt finansministeren hvor han skal finne 201 milliarder kroner ekstra han trenger i koronamidler til statsbudsjettet for 2020. Han svarer «oljefondet».

Ifølge E24 viser anslagene så langt at regjeringen og finansminister Jan Tore Sanner (H) har et gap på 201 milliarder kroner som skal fylles på statsbudsjettet for i år etter at utgiftene har økt og inntektene har skrumpet på statens kontoer.

Det er stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski (SV) som har spurt Sanner hvor de midlene skal hentes fra, om staten har tenkt å låne dem noe sted eller om de skal bruke opp egne oppsparte midler.

annonse

Ifølge E24 svarer Sanner at det tross mulighet for historisk billige lån vil bli snakk om å bruke midler fra oljefondet. I svaret henviser Sanner til loven som styrer Statens pensjonsfond (offisielt navn på summen av oljefondet og folketrygdfondet), der hovedregelen er at staten ikke skal lånefinansiere utgiftene på statsbudsjettet så lenge det er penger i oljefondet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon