Kjell Magne Bondevik. Foto: NTB/Morten Holm
annonse
annonse

Hvem er dere som vil hente flyktninger til Norge fra Moria-leiren i Hellas?

Hvorfor mener dere at Norge har en forpliktelse til å hente disse menneskene hit? Hva er det som gjør forholdene i den leiren verre enn hva mange andre mennesker rundt om i verden opplever? Hvorfor dette voldsomme engasjementet for en spesiell gruppe mennesker?

Vi er kjent med oppropet fra de tidligere statsrådene i Norge hvor de forlanger at Regjeringen skal hente ut enslige mindreårige fra denne leiren. Vi er også kjent med at det er ensbetydende med familegjenforening for alle sammen, noe som vil mangedoble det faktiske antallet som hentes ut.

annonse

Les også: Frp-Helgheim refser eks-politikere som krever at Norge henter flyktninger i Moria-leiren

Men mengden her er ikke problemet. Problemet ligger hos disse menneskene som midt under den verste pandemien i vår moderne tid og en verdensomspennende økonomisk nedgang, alikevel mener at denne spesielle gruppen trenger særfordeler. Hvilke mennesker er dette egentlig?

Når sjefredaktøren i Dagsavisen Rogaland avis, Bjørn G. Sæbø, kan skrive noe slikt som «Hvis koronaviruset for alvor biter seg fast i Morialeiren, vil det være snakk om en villet katastrofe hvis vi ikke henter ut de enslige mindeårige til Norge», så må man jo faktisk lure på om mannen er ved sine fulle fem.

annonse

Er det Norges skyld hvis det skjer? Hvorfor er det ikke Norges skyld hvis dette skjer hos de rundt 800 millioner mennesker verden rundt som lever i ekstrem fattigdom? Hva er grunnen til at Norge ikke har ansvar ovenfor de barna som lever i favelaen i Brasil hvor mange blir misbrukt på verst tenkelige måte, eller alle de som lever i en lav kaste i India og blir utsatt for overgrep av alle tenkelige slag, eller alle barna som lever i slummen i Manila, eller hvorfor ikke barn som ikke får rent drikkevann engang i mange afrikanske land?

Les også: Flyktningbarna i Hellas: Asyl-topp kaller regjeringen feig

Hvorfor denne spesielle gruppen flyktninger som ulovlig har tatt seg inn til Hellas fra muslimske land og som har betalt menneskesmuglere for å gjøre dette? Hvorfor akkurat dem og ikke alle andre?

Hvorfor synes Kjell Magne Bondevik det er mer humant å hjelpe muslimer som ulovlig ønsker å komme seg til europeiske land enn alle de som ikke har noen mulighet til å betale for noe tilsvarende? Tror han at Gud vil gi ham en ekstra stjerne i boka for en slik holdning? Slik jeg forstår det så liker ikke Gud mennesker som lyver eller som forsøker å utnytte sin nestes godhet. Kanskje Bondevik heller burde forsøke å gjøre gode ting ut fra sitt eget hjerte enn å forsøke å berike seg selv med både jordisk gods som og å sole seg i glansen over medieomtaler om hvilken god person han er?

Jeg tror ikke Gud liker falske mennesker Bondevik. Det er noe du burde tenke over. Å hjelpe mennesker i nød må være en uselvisk handling hvor det gjøres uten noen form for agenda eller motiv. Det var slik Jesus gjorde det. Det er derfor du av alle burde gå foran som et godt eksempel å følge i Jesus fotspor. Gi fra deg gods og gull til de som trenger det mer enn deg. Litt færre snitter og reiser på businessklasse klarer du deg sikkert uten. I 2017 hadde du en netto inntekt på over en million norske kroner. Føler du ikke på skam over det når du vet at så mange rundt om i verden ikke engang har tilgang på rent drikkevann?

Det Bondevik og alle andre som ønsker flyktningene fra Moria-leiren til Norge bør gjøre hvis de virkelig ønsker dette for å hjelpe, er derfor selvsagt at de personlig tar økonomisk ansvar for 2-3 stykker hvis økonomien er slik Bondeviks er, og 1 hvis de har en normal økonomi som de fleste har. Litt slik som alle som gifter seg med en asiat fra Thailand eller Filippinene må om de ønsker å ta med seg sin egen ektefelle og leve i Norge. Først da vil vi se hvem dere egentlig er. Det vil føles riktig også for dere selv. For dere kan da vel virkelig ikke mene at samfunnet skal belastes for den godheten dere selv ønsker å utvise?

annonse

Vis oss deres sanne ansikt og vi – i likhet med vår herre – skal bedømme dere ut ifra det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon