Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Mange hadde billig Cresco-kredittkort gjennom fagforeningene sine. Det hadde 8 prosent rente. Men nå har DNB erstattet det med et Mastercard med effektiv rente på 20,27 prosent.

– Banken har etter mitt skjønn full anledning til ensidig å si opp en avtale. Men man har neppe rett til uten videre å erstatte denne avtalen med en ny som er så vidt ugunstig for forbrukeren, skriver Ingrid Elise Wergeland i et innlegg i Finansavisen.

Les også: DNB får refs av Forbrukerrådet for «supertilbud» til kredittkortbrukere

annonse

Wergeland fikk et Mastercard hun aldri hadde samtykket til å få og med kortet var det et følgeskriv «Som tidligere varslet, sender vi deg nå ditt nye Mastercard som erstatter Cresco Unique, PRE og NSF Mastercard. Du kan ta i bruk kortet med en gang.» Hilsen oss i DNB!

– Også jeg fikk bare dumpende i posten et Mastercard jeg aldri hadde samtykket til å få.

– Ved bare å opprette en ny avtale i kundens navn, gjør banken seg skyldig i beste fall i et overtramp og i verste fall i en ulovlighet. Vel kan man si opp en avtale ensidig, men man kan ikke opprette en ny ensidig, skriver Wergeland.

annonse

Les også: Nordmenn sliter mer med å betale kredittkortgjeld enn forbrukslån

Hun foreslår at DNB tilbakekaller mastercardene og tilbakebetaler de rentene de har innkrevd for mye ved å opprette nye og dyre avtaler i kundenes navn. Hun mener at en avtale kan ikke være gyldig uten samtykke fra den andre parten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon