Illustrasjonsbilde. AP Foto/Rahmat Gul, File
annonse
annonse

Minst 18 personer i Afghanistans sikkerhetsstyrker styrker er drept og tolv andre såret i angrep over natta fra Taliban, opplyser tjenestemenn til DPA.

Ti ble drept da opprørere angrep styrker i Sholgara-distriktet i provinsen Balkh, opplyser høytstående tjenestemenn i provinsen. De sier videre at tre andre ble såret.

I den sørlige Uruzgan-provinsen, ble fem politimenn drept og tre andre såret i et opprørsangrep i provinshovedstaden Tarin Kot, ifølge en talsmann for provinsens guvernør.

annonse

I provinsen Badghis, vest i landet, ble tre politimenn drept og seks andre såret i et angrep i distriktet Muqor før daggry søndag, ifølge lokale tjenestemenn.

Taliban og USA ble mot slutten av februar enige om en avtale som var ment å bane vei for en allerede pågående fangeutveksling og potensielle fredssamtaler mellom Taliban og den afghanske regjeringen.

Avtalen, som ble signert 29. februar, åpner for at USA og andre utenlandske styrker forlater landet, i bytte mot løfter fra opprørerne.

annonse

I henhold til avtalen skal den afghanske regjeringen blant annet løslate 5.000 Taliban-fanger, mens opprørerne skal løslate 1.000 afghanske sikkerhetspersonell.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon