Statsminister Erna Solberg deltok på støttekonserten «One World: Together at Home» med en oppfordring om å stå sammen i krisen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg oppfordret til solidaritet da hun talte under en global direktesendt TV-sending sent lørdag kveld.

Støttekonserten «One World: Together at Home» sendes i Norge direkte hos TV 2 sumo og hyller helsearbeidere som står i frontlinjen i kampen mot koronaepidemien.

I tillegg til mange kjente artister som blant annet Billie Eilish, Keith Urban, Elton John og Lady Gaga, gjestet også Solberg TV-sendingen.

annonse

Hun understreket hvor viktig det er at verden nå står sammen – selv om det gjøres hjemmefra.

– Vi må vise solidaritet med dem som er berørt, og vi må støtte de som jobber i frontlinjen i denne kampen, sa Solberg lørdag.

– Vi må også komme tilbake bedre. Derfor har Norge akkurat satt av over 200 millioner dollar for å finne en vaksine som skal være tilgjengelig for alle. Vi har også økt vår støtte til Verdens helseorganisasjon og FNs humanitære organisasjon, i tillegg til at vi har tatt initiativ til en felles FN-front som vil hjelpe land å komme seg på beina igjen.

– Jeg oppfordrer myndigheter, private bedrifter og alle dere til å stå sammen med oss i denne innsatsen, sa Solberg og avsluttet med å si at verden vil komme seg gjennom krisen sammen.

annonse

Støttekonserten lørdag startet klokka 20 norsk tid, men den to timer lange hovedkonserten banker i gang klokka 2 natt til søndag

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon