Vial-leiren på øya Chios. Foto av LOUISA GOULIAMAKI / AFP
annonse
annonse

En av Hellas’ største migrantleirer har fått store skader i en brann.

Brannen i Vial-leiren på øya Chios fant sted sent lørdag.

Den ødela EUs asylbyrås (EASO) fasiliteter ved leiren, en kantine, telt og flere boenheter, opplyser migrasjonsminister Manos Logothetis til AFP.

annonse

Aten-talsmannen for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) anslår at hundrevis har mistet husly i brannen, som brøt ut noen timer etter at dødsfallet til en irakisk kvinne i leiren skapte uro. En lokal politikilde sier tre personer er blitt pågrepet i forbindelse med uroen.

Kvinnen ble tatt til sykehus med feber tidligere denne uken, og testet negativt for koronaviruset.

Koronaviruset er påvist hos personer i to av leirene på fastlandet. I likhet med alle de andre greske øyleirene, er Vial svært overbefolket. Over 5.000 mennesker bor på plass tiltenkt om lag 1.000.

annonse

Migranter i karantene på ferje utenfor Sicilia

Rundt 180 migranter holdes isolert på en italiensk ferje utenfor den italienske øya Sicilia, etter å ha blitt reddet opp fra Middelhavet.

Italia har nektet migranter innreise på grunn av koronaviruset, fordi landet ikke lenger anser seg som en trygg havn.

34 av menneskene, som ble reddet av det spanske fartøyet Alta Mari, ble søndag flyttet over til en ferje utenfor Palermo, som bemannes av frivillige fra Røde Kors.

Fredag ble 146 migranter flyttet til samme ferje fra redningsfartøyet Alan Kurdi, som drives av den tyske organisasjonen Sea Eye.

Ifølge italienske medier skal de bli testet for koronaviruset, og så omplassert i EU-land etter at den to uker lange karantenen tar slutt.

annonse

Den 180 meter lange ferja Tirrenia, som migrantene er overført til, har plass til 1.471 passasjerer. Ferja har 289 lugarer, medisinske fasiliteter, restauranter, barer og et lekeområde for barn. Det er uklart om migrantene vil bli plassert i hver sin lugar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon