Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo-ordfører Marianne Borgen og oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen ber regjeringen om 1 milliard kroner til spesielt utsatte barn under koronakrisen.

De to mener at utsatte barn lever med en dobbel krise i koronatiden og ber staten om å stille opp, skriver VG.

– I tillegg til koronakrisen som vi alle opplever, så vokser tusenvis av barn opp under svært belastende forhold hjemme. Det kan handle om fattigdom og trangboddhet, om rus eller dårlig psykisk helse hos foreldrene, om barn som blir forsømt eller som opplever mye konflikter og krangling. Mange utsettes også for vold og seksuelle overgrep, sier Thorkildsen.

annonse

Hun var selv barneminister i den rødgrønne regjeringen og ber nåværende barneminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) om å hjelpe barna.

SV-kollega og Oslo-ordfører Marianne Borgen mener barna trenger en krisepakke.

– Vi snakker om å styrke hjelpeinstansene og sikre tilstrekkelig kompetanse og ressurser. Jeg vil tenke at det er naturlig å snakke om en barnemilliard i første omgang, sier Borgen. Hun har tidligere jobbet med barns rettigheter både hos Barneombudet, hos Fylkesmannen og i Redd Barna.

annonse

Barneminister Kjell Ingolf Ropstad sier han deler bekymringene til Thorkildsen og Borgen, men vil ikke begi seg inn på å diskutere forslaget om en barnemilliard i mediene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon