Foto: AP Photo/Masuk Hridoy
annonse
annonse

En begravelse for en islamistisk leder i Bangladesh samlet 100 000 mennesker, til tross for nasjonal lockdown.

Politiet i landet rapporterer at de sørgende ikke hadde på seg masker eller hansker, da de samlet seg i Sarail-distriktet i Brahmanbaria, for å vise sin ærbødighet for Maulana Jubayer Ahmed Ansari, en høyt oppsatt tjenesteperson i et islamistisk parti. Det rapporterer Fox News.

Bangladesh har slitt med å få kontroll på pandemien, og har innført strenge lockdown-regler. Myndighetene skal ha blitt lovet at de fremmøtte til den aktuelle begravelsen ville følge gjeldedene regler for sosial distansering.

annonse

– Madrasa-lederskapet fortalte oss at de ville besørge sosial distansering, noe som viste seg å ikke være tilfelle. Vi vil se over det, sa visekommisær Hayat-ud-Doula Khan til Dhaka Tribune.

Les også: Pakistanske muslimer flokker til fredagsbønnen – gir blaffen i corona

Kunne ikke opprettholde orden

annonse

– Vi hadde gjentatte ganger spurt dem om å sørge for sosial distansering. Proklamasjoner via megafoner ble gjort i området for dette formålet. Til tross for våre innsatser var det ikke mulig å ivareta reglene rundt sosial distanse, sa Alamgir Hossain fra politiet.

– Loven kan ikke påtvinges titusener av mennesker, la han til.

Politiet har suspendert flere prominente polititjenestemenn, etter at de mislyktes med å opprettholde lov og orden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon