Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

NHST, som eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet, gikk 83,5 millioner kroner i minus i første kvartal etter at koronautbruddet førte til reklamefall.

I en pressemelding skriver NHST Media Group at konsernets publikasjoner opplevde økt trafikk på nett og økt salg av digitale abonnementer.

– Samtidig falt reklameinntektene og salget av andre kommersielle tjenester betydelig, skriver konsernet.

annonse

Konsernets driftsinntekter endte på 281,2 millioner kroner i første kvartal, ned 3,5 prosent sammenlignet med første kvartal 2019. Nedgangen skyldtes hovedsakelig en reduksjon i annonseinntektene på omtrent 10 millioner kroner. Før skatt endte resultatet i første kvartal på minus 83,5 millioner kroner.

– Vi skulle gjerne sett det annerledes. Det vi er fornøyde med, er at det underliggende resultatet, sammenlignet med samme periode i fjor, viser en forbedring på 10 millioner. Inntektene i første kvartal er sterkt preget av oljeprisen og koronakrisen, sier konsernsjef Hege Yli Melhus Ask til Medier24.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon