Faren til drepte Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen, sier han avslo tilbudet om penger fra familien til den drapsmistenkte. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Faren til Martine Vik Magnussen, som ble drept i London i 2008, skal ha blitt tilbudt 50 millioner dollar av familien til drapsmistenkte Farouk Abdulhak.

Det forteller Martines far, Odd Petter Magnussen, i en ny NRK-podkast.

Farouk Abdulhak, som er mistenkt for å ha drept og voldtatt Magnussen, oppholder seg i hjemlandet Jemen, som verken har utleveringsavtale med Storbritannia eller Norge. Faren hans, milliardæren Shaher Abdulhak, skal ha tilbudt pengesummen i 2011 for å gjøre opp for sønnen.

annonse

Summen på 50 millioner dollar, som tilsvarer rundt 523 millioner kroner i dag, skal ha blitt tilbudt via den danske sikkerhetsrådgiveren Lars Boye Matsen, ifølge Nettavisen , som siterer podkasten.

– Jeg skjønte med en gang hva dette var, nemlig et tilbud om blodpenger, sier Odd Petter Magnussen til NRK.

Faren sier det ville vært stikk i strid med hans verdier å takke ja til penger.

annonse

– Jeg skal ikke tjene én krone på Martines sak og ville ikke gi faren den fordelen det ville være å løse saken på den måten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon