Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Ønsker høyere lønn for samfunnskritiske yrker. 

Vernepleier Sara Karine Vang sier til fagbladet Fontene at hun håper jobben hun og så mange andre gjør under koronakrisen vil bli belønnet med noe annet enn bare applaus.

– I krisetid trenger vi helsepersonell mer enn handelsmeglere, barnevernspedagoger mer enn børsspekulanter og sosionomer i Nav mer enn skipsredere. Folk sier hele tiden at jobben vi som helse- og sosialarbeidere gjør er viktig. Da er det veldig rart at vi ikke skal kunne lønnes deretter, sier vernepleier Sara Karine Vang (23) til Fontene

annonse

Les også: Er kunsten viktigere enn helsevesenet i en krise?

Hun skrev nylig innlegget «Klapping og likes betaler ikke husleia» i VG. Det genererte mange likes og delinger. Nå advarer hun om at det neppe vil bli noe lønnsløft av seg selv for samfunnskritiske yrker. 

– Derfor er det viktig at vi som har disse samfunnskritiske jobbene, minner resten av samfunnet på hvor viktige vi er, og at vi ikke kan betales med applaus. Selv om vi jobber med sårbare grupper med økt smitterisiko og har begrenset tilgang på smittevernutstyr, kan vi ikke slutte å gi tjenester av den grunn.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon