Kunnskapsminister Guri Melby (V) avlyser muntlige eksamener i videregående skole. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen har bestemt at alle muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener i videregående skole avlyses i vår. Privatisteksamener går som planlagt.

– Vi skulle selvsagt aller helst gjennomført eksamen som vanlig, men fylkene har vært tydelige på at vi må prioritere. Derfor prioriterer vi å gjennomføre privatisteksamener. Det viktigste for elevene i videregående er at de får en grundig standpunktvurdering og vitnemål, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Fra før av er alle skriftlige eksamener i videregående skole og alle eksamener på ungdomstrinnet avlyst. Nå avlyser regjeringen også alle ikke-skriftlige eleveksamener i videregående skole.

annonse

Kunnskapsdepartementet understreker i pressemeldingen at avlysningen er i tråd med rådene fra fylkeskommunene, som har vært tydelige på at mange fylker ikke vil greie å gjennomføre både eleveksamen og privatisteksamen. De har verken lokaler eller eksamensvakter til å gjøre begge deler parallelt.

Kunnskapsministeren sier at hovedgrunnen til at de avlyser de ikke-skriftlige er å legge bedre til rette for gjennomføring av privatisteksamen denne våren.

– Jeg er veldig glad for at det er bred enighet blant fylkeskommunene om å strekke seg langt for å gjennomføre privatisteksamen. Det viktigste for meg akkurat nå, er at vi får gjennomført privatisteksamen, slik at privatistene ikke havner bakpå i utdanningsløpet, sier Melby.

LO glad for avlyste eksamener

Skolenes landsforbund mener det var klokt og riktig av kunnskapsminister Guri Melby (V) å avlyse alle muntlige eksamener.

– Heldigvis lyttet statsråd Guri Melby til vårt råd om å bruke tida effektivt fram til skoleslutt i stedet for å utvikle og gjennomføre alternative eksamensordninger, sier nestleder Terje Moen i Skolenes landsforbund.

– Mye tid går vanligvis med til eksamensforberedelser og gjennomføring. Denne tiden kan nå heller brukes til ordinær opplæring, sier han.

LO-forbundet mener standpunktkarakterer uansett gir et mer rettferdig bilde enn eksamenskarakterene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon