Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Reagerer på at Vårt Land-kommentator vil gjøre tusenvis av nordmenn arbeidsledige. 

Vårt Lands forlagsredaktør og kommentator Åste Dokka tok tirsdag et kraftig oppgjør med alle som nå håper at samfunnet åpner opp igjen og rettet et spesielt spark mot flybransjen.

Les også: NHO frykter for norsk økonomi og tror på betydelig fall i boligprisene

annonse

«Jeg håper planene om å bygge ut Tromsø lufthavn blir skrinlagt. Jeg håper hele utvidelsen av E18 blir unødvendig. Jeg håper ­flyselskaper går konkurs, for aldri å tilby billige flyreiser igjen, og at etterspørselen etter olje synker kraftig. Vi har historisk lav matsikkerhet i Norge, der kan det åpne seg et større arbeidsmarked. Vi kan satse tyngre på yrkesfagene, slik at vi kan bygge jernbane. Det er mulig å organisere samfunnet annerledes», konkluderte hun.

En ansatt ved en norsk lufthavn reagerer sterkt på kommentaren til Dokka.

– Jeg syntes dette var veldig smakløst og veldig dumt sagt med tanke på de som er blitt permittert i denne næringen, og som frykter for det verste i nærmeste fremtid. Man sitter ofte igjen med tanken på at folk vil du skal miste jobben din uten noe form for medfølelse, sier mannen til Resett.

annonse

Les også: 33 ordførere krever umiddelbare oljegrep fra regjeringen

Han mener det virker som Vårt Land-kommentatoren ikke helt skjønner konsekvensene av at luftfarten stenger ned.

– Da snakker vi om en reisenæring blir sterkt redusert, og så mange arbeidsledige at det kanskje er mulighet for at noen av dem aldri får jobb igjen fordi det er færre ledige stillinger enn arbeidere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon