Therese Johaug er fortsatt interessert i å løpe 10.000 meter i friidretts-EM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Therese Johaug er fortsatt interessert i å løpe 10.000-meteren i friidretts-EM i Paris dersom mesterskapet arrangeres i august.

Den norske langrennsdronningen tok NM-gull på bane i fjor, og tiden hennes på 10.000-meteren – 32.20,86 – gjør henne kvalifisert til samme distanse i EM.

– Det er fortsatt aktuelt så lenge EM er aktuelt. Vi har ikke lagt noen andre planer, sier Johaugs manager Jørn Ernst til NTB.

annonse

– Jeg har i hvert fall ikke hørt noe annet. Men beslutningen er ikke tatt. Det avhenger av hvordan treningen går, om det skulle dukke opp en skade og slikt, men interessen er der, legger han til.

Venter

EM i Paris står stadig oppført på kalenderen fra 25. til 30. august, og det er håp hos Det europeiske friidrettsforbundet (EA) om at mesterskapet kan arrangeres. Det skjer i så fall sannsynligvis uten publikum på tribunene på grunn av koronasituasjonen.

Andre alternativer er utsettelse eller en ren avlysning. Det er ventet en avgjørelse fra EA i løpet av noen uker. Johaug må som alle andre finne seg i å vente på beskjed.

annonse

– Det er ikke lagt opp noe spesifikt treningsopplegg mot dette nå. Foran et EM må Therese ha noen baneøkter, men det er ennå ikke lagt planer for spesifikk løpetrening, sier Ernst.

Trener som normalt

Han forteller at Johaug trener slik hun normalt gjør på våren med to økter om dagen.

– Det er jo stille og rolig om dagen. Hun er frisk og skadefri og har ikke hatt noen problemer, sier Ernst.

Med tanke på den kommende langrennssesongen er ting helt i det blå. Det blir trolig ikke arrangert noen rulleskirenn i sommer, og VM-sesongen 2020/21 kan bli seende ganske annerledes ut enn det som var planlagt før virusutbruddet.

Nylig skisserte skiforbundets langrennssjef Espen Bjervig overfor NRK at det kan bli færre verdenscuprenn, og at Johaug og de andre norske stjernene kan bli sendt til flere turrenn, nasjonale renn og langløp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon