Statsbygg satte i mars opp byggegjerde rundt Y-blokka. Picasso-kunstverkene skal tas ned før sommeren, men Oslo bystyre ønsker en ny utredning om riving og bevaring. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Et flertall i Oslo bystyre støtter et forslag om å utrede om hele eller deler av Y-blokka han bevares. Uaktuelt med en omkamp, svarer regjeringen.

Bystyret i hovedstaden gikk i forrige periode inn for riving. Den betente saken er igjen aktualisert fordi staten har bedt Oslo kommune uttale seg om noen endringer i planen for regjeringskvartalet, skriver NRK.

– Og da får de som svar at vi ikke støtter riving av Y-blokka, sier gruppeleder for Venstre Hallstein Bjercke til kanalen.

annonse

Han sier han forventer at regjeringen lytter, men kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) svarer at det ikke er aktuelt med en omkamp om Y-blokka.

Astrup sier Statsbygg har startet det forberedende arbeidet for å kunne rive bygget og at det slett ikke var Y-blokka de ønsket innspill på.

– Det vi i utgangspunktet har spurt Oslo kommune om nå er enkeltelementer i den reguleringsplanen som de tidligere har gitt støtte til. Deriblant den såkalte perimeter-sikringen på Youngstorget, sier han.

annonse

Kommunaldepartementet opplyser at planen er at de velkjente Picasso-kunstverkene vil bli tatt ned før sommeren og at rivingen vil starte etter dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon