Petter Stordalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Capital har solgt aksjer i svenske selskaper som Nent, Stillfront og Dometic, men også i norske Infront.

I løpet av første kvartal har den omstridte hotelleieren blitt hardt rammet av corona-krisen. Han skal visstnok tape rundt 250 millioner i måneden på å holde hotellene stengt, skriver E24.

Les også: Nei E24, det er ingen grunn til å redde Petter Stordalen fra konkurs

annonse

Stordalen, som er en av de  50 største aksjonærene i Infront, Awilco LNG og Magseis Fairfield, har nå altså valgt å selge nordiske aksjer for 250 millioner svenske kroner. Han har også dumpet alle aksjene sine i Nent, Lime, Dometic og Addnode i den samme perioden.

Strawberry Capital-direktør, Kenneth J. Andersen, sa til E24 den 16. mars at  «utstrakt bruk av sikringsinstrumenter» dempet effekten av det bratte børsfallet i 2020.

– Vi har derfor vært heldige og hatt gevinster på disse sikringsinstrumentene som oppveier det kursfallet som har vært på enkeltinvesteringer, sa Andersen.

annonse

Strawberry Capital solgte seg i 2019 ut av alle aksjene sine i Scandic Hotels Group og Zalaris.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon